Dış Cephe

facebook
twitter
instagram
youtube

Isı Yalıtım

Özellikle kış aylarında, binanın içerisindeki ısıtılmış havayla, dışarıdaki soğuk hava arasındaki sıcaklık farkı devasa olduğundan, bina içindeki ısı, pencerelerden, çatıdan ve duvarlardan dışarıya kaçar. Kaçan ısı bir türlü ısınamamamıza, dolayısıyla daha çok yakıt tüketmemize sebep olur. Isınamadıkça kombinin derecesini son seviyeye kadar artırır, ay sonunda da cep yakan bir faturayla karşılaşırız.

Mantolama ne işe yarar.

Mantolama kaçmaya çalışan ısıyı evin içine hapseder. Daha az yakıtla daha çok ısınır, %40’a varan enerji tasarrufu yapmış olursunuz. Aynı anda, hem kendi ekonominize, hem devlet ekonomisine, hem de doğaya faydalı olmuş olursunuz. “Kış için güzel de, yazın da ısıyı hapsederse pişmez miyiz?” diye düşünebilirsiniz. Yaz aylarında saatlerce klima çalıştırsanız da, klimayı kapattığınız an yeniden terlemeye başlarsınız. Oysa mantolama klimanın yarattığı soğuğu da hapsederek, klimayı kapattıktan uzun süre sonra bile evinizin serin kalmasını sağlar. Mantolama sayesinde cephelerin ısı ve nem transferi en aza ineceğinden, binanızın ömrü uzar.

Tercih Yapı Dış Cephe Mantolama.

  1. Dış cephe mantolamada ilk olarak subasman profilleri yerleştirilir. Yerleştirme işlemi suterazisiyle yapılır.
  2. Plaka yapıştırma uygulamasına geçilir. Bu plakalar strafor, taş yünü, fugalı vb. olabilir. Plakalar özellik bakımından farklılık gösterir. Bu yüzden çalıştığınız firmaya hangi plakayı kullandıklarını ve özelliklerini sormayı ihmal etmeyin. Plaka yapıştırma için genellikle çerçeve metodu uygulanır. Yani, yapıştırıcılar plakaların çevresini tamamıyla kaplayacak şekilde sürülür, orta kısımlara bir ya da iki öbek halinde bulanır. Yapıştırma işleminden sonra, 1 gün yapıştırıcının kuruması için beklenir.
  3. Plakaların yapıştığından emin olunduktan sonra, dübelleme işlemine geçilir. Dübeller, plakaların birleşim yani ek yerlerine gelecek şekilde atılır. Plakaların orta kısımlarına da birer tane dübelleme gerçekleştirilir. Eğer binanız yüksekse, son katlara doğru dübel sayısı artırılır.
  4. Dübelleme bittikten sonra, sıva uygulamasına geçilir. Plakaların üzerine kalın bir şekilde bir kat sıva uygulanır. Kalın sıva uygulamasının ardından file yerleştirilir ve onun üzerine de ince bir sıva uygulaması gerçekleştirilir. Bu işlemin ardından da, yine 1 gün beklenir.
  5. Sıvalar kuruduktan sonra dekoratif kaplama uygulanır. Dekoratif kaplamanın püf noktası, herhangi bir çıkıntıyı önlemek için cepheleri bir seferde kaplamaktır. Binanızın dekoratif kaplaması tamamlandıktan sonra mantolama süreci tamamlanmış sayılır. Artık binanızı dilediğiniz bir renge boyatabilirsiniz.